Chrétiens des deux Ourthes

La Roche-en-Ardenne – Rendeux – Tenneville (Belgique)

Welkom!

Welkom op de website van de christenen van de twee Ourthes.
Wij zijn de katholieke parochies van de gemeenten La Roche-en-Ardenne, Rendeux, Tenneville, evenals de dorpen Dochamps en Roumont. Deze parochies maken deel uit van het dekenaat « Nord-Ardenne »(∗).

Deze website is bedoeld om:
– een verbinding te maken tussen de christenen die in de schaduw van de 33 kerktorens van de 3 pastorale eenheden wonen;
– een bron van informatie voor iedereen die een vraag heeft aan de Kerk;
– een deur die openstaat voor iedereen die op zoek is naar spiritualiteit, die nieuwsgierig is naar het Evangelie of de christelijke traditie.

In deze groene, landelijke regio’s van de Ardennen die baden in de Ourthe, die zijn reliëf heeft gevormd, zijn de toeristen in alle seizoenen talrijk.
De pastorale eenheden zijn er niet alleen voor de inwoners, maar verwelkomen ook voor de passanten en de mensen met een tweede huis in deze regio. Daarom wil deze website zoveel mogelijk informatie bieden over het christelijk leven en de initiatieven van spirituele aard die in de drie pastorale eenheden worden georganiseerd.
Dat iedereen zich welkom mag voelen en met een blij hart mag verblijven in een regio met prachtige landschappen en warme harten!

Auguste MOANDA, pastoor (vice-decaan van Nord-Ardenne)

(∗) Het decanaat is een territoriale begrenzing van een bisdom (hier het bisdom Namen), dat momenteel pastorale eenheden hergroepeert, die op hun beurt weer de verzameling van verschillende parochies vormen.

%d blogueurs aiment cette page :